Wie ben ik

Ik ben Rowan Grinwis. Op een zomersedag 21 juni 2000 kwam ik in Rotterdam op de wereld.
Mijn huis staat in Capelle aan den IJssel. Ik zit nu op de sportschool Thorbecke in Rotterdam en volg daar de MAVO. Voorheen zat ik op Comenius college en de lagerschool volgde ik op de Fontein. Tussendoor heb ik een jaartje in Belgie gewoond en ging daar naar de Sint Lambertus in Oosterwijk. Mijn vader is Marco Grinwis en mijn moeder heet Marianne. Al vanaf dat ik baby was, ging ik mee naar de kartbaan, omdat mijn vader werkte als monteur.

Toen ik net vijf jaar was, mocht ik voor het eerst rijden in een kart. Het was de oude kart van Nick de Bruijn. Mijn vader had een touw aan de achteras gebonden en ik mocht het proberen op de parkeerplaats van de kartbaan Strijen. Ik wist gelijk al wat gas was en hoe ik moest remmen. Ik reed netjes om de vuilnisbakken en was toen klaar om de baan op te gaan. Dat was wel even spannend, want ik mocht eerst twee rondjes alleen de baan op, maar al de tweede keer reden ook de andere mini’s mee. Papa had er wel voor gezorgd dat ik niet vol gas kon, dus al te snel ging ik niet en iedereen reed daarom toen nog om mijn oren.

Nu ben ik 14 jaar en heb al kasten en planken vol bekers. En wil graag nog vele bekers erbij en doe daar mijn best voor.

November  2009 ben ik in Maleisie geweest voor een Rotax Micromax race. Dat was heel speciaal! Het was heel warm en voor mij was het een nieuwe klasse, omdat ik dat jaar nog met een ander type motor reed. Van de 32 deelnemers werd ik toen 10de. Opzicht niet slecht. Meer over Maleisie een een apart nieuwsbericht.

Wat ik nog meer leuk vind? Ik heb een Ipad, daar speel ik graag mee. Ook speel ik graag met de Wii en zit op internet spelletjes te spelen samen met mijn vriend en buurjongen Roy.  Verder speel ik ook veel met mijn neefje Ray, die naast ons woont. En ’s ochtends ga ik altijd voordat ik naar school ga, langs mijn kleine nichtjes Anne en Norah en neefje Ray om hen even gedag te zeggen.

Oktober 2014